Za. 2-9: Kerkopenstelling van de Adventskerk

Alphen aan den Rijn – Voor de laatste keer van dit zomerseizoen zal zaterdag 2 september de Adventskerk de deuren openzetten. Vanaf 12.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom om een kijkje binnen te nemen. Hebt u de preekstoel al eens van dichtbij bekeken, met het prachtige houtsnijwerk? En het schitterende glas-in-loodraam? Een gastvrouw of –heer zal daar graag over vertellen en over de andere bijzonderheden in het interieur.

Tevens kunt u genieten van de klanken van het Steinmeyer-orgel. Simon Stelling bespeelt dit unieke orgel tijdens een lunchconcert om 12.30 – 13.00 uur en het middagconcert om 16.00 – 16.30 uur. Rondom de concerten is het mogelijk om het orgel van dichtbij te bekijken en uitleg te krijgen over de werking van dit orgel.
Het thema van de lunchconcerten in 2017 is: ‘Vierne, Widor en Zwart – 80 jaar geleden gestorven’. Ditmaal kunt u luisteren naar de orgelsymphonie no. 6 van Widor.

’s Middags kunt u muziek beluisteren van J.S. Bach, gespeeld door Simon Stelling op het orgel, samen met Nuno Malajuwara (altviool). Dit middagconcert is tevens het slot van de kerkopenstelling.

Ook ditmaal zijn er weer prachtige zelfgemaakte kaarten en cadeautjes van de hobbyclub te koop. Tevens zijn er diverse kerkartikelen verkrijgbaar, w.o. een lepeltje van de Adventskerk, een winkelwagenmuntje, de nieuwste CD met muziek van César Franck, gespeeld op het Steinmeyer-orgel door Simon Stelling.

Bent u 2 september niet in de gelegenheid om te komen? Zaterdag 9 september is het Open Monumentendag en Nationale Orgeldag en is de Adventskerk geopend. Uiteraard kunt u dan ook het Steinmeyer-orgel beluisteren en bekijken EN zelf bespelen. Meer informatie volgt in het volgende Kerkblad.
In het winterseizoen zijn er orgelconcerten op vrijdagavond, eenmaal per maand; zie: www.orgelcommissiealphen.nl.

Toegang is gratis.
De kerk is rolstoeltoegankelijk.

Tot ziens in de Adventskerk!
Julianastraat 69
Alphen aan den Rijn
www.adventskerk.info