Za. 2-9: 20ste Oude Haven Concert met Wibi Soerjadi

Schoonhoven – Op zaterdag 2 september wordt voor de 20ste keer het Oude Haven Concert gegeven. Wat destijds begon op een bescheiden podium met een aantal parasols en wat stoelen, is in de loop van de jaren uitgegroeid tot één van de grootste evenementen van Schoonhoven met een groot podium over de Oude Haven en 600 zitplaatsen.

Voor het 20-jarig jubileum van het Oude Haven Concert had de Stichting Schoonhoven Klassiek wel wat wensen. In de eerste plaats lokale artiesten, dan stond op het verlanglijstje nog Zuid-Amerikaanse muziek en al heel lang praten we binnen het bestuur over grote namen in de muziekwereld die mogelijk in Schoonhoven zouden willen optreden.

Argentijnse tango en Schoonhovense ritmes
Op deze feestelijke avond presenteren wij u aansprekende artiesten: het concert wordt geopend door het tango ensemble Nuevo Nocturna, gevolgd door de ritmische klanken van de Schoonhovense percussievirtuozen van JaM (Jelle Mak en Mark de Hooge). Prachtige muziek die tot zijn recht komt in de historische setting en akoestiek van de Oude Haven.

Wibi Soerjadi
Om het feest compleet te maken is het de organisatie gelukt om meesterpianist Wibi Soerjadi naar Schoonhoven te halen. Deze enthousiaste pianist behaalde talloze nationale en internationale prijzen, koninklijke onderscheidingen en trekt uitverkochte zalen in binnen- en buitenland. En geeft nu dus acte de présence in Schoonhoven! Het wordt een anderhalf uur durende belevenis met passie en vuur in totaal verschillende muziekstijlen. Gaat u lekker zitten, geniet van de muziek, de ambiance, uw gezelschap en hopelijk van aangename weersomstandigheden.

Programma
16.00 tot 16.45 uur: Classic for Kids, een vrolijke familievoorstelling voor jong tot oud
21.00 tot 22.30 uur: Oude Haven Concert (inloop vanaf 20.30 uur) met Nuevo Nocturna (tango), JaM (slagwerk) en Wibi Soerjadi (piano)
vanaf 22.30 uur: After Glow op het Kazerneplein bij het Nederlands Zilvermuseum

Inlopen kan vanaf 20.30 uur, het concert start om 21.00 uur. Er zijn 600 vrije plaatsen en de toegang is gratis.