Za. 2-6: Postzegelruilbeurs in Streekmuseum Reeuwijk

Reeuwijk – Tijdens de tentoonstelling ‘Sparen en bewaren’ organiseert het Streekmuseum Reeuwijk, Oudeweg 3, op zaterdag 2 juni een postzegelruildag voor verzamelaars in de filmzaal van het museum.

Vroeger werd een collectie opgebouwd per land. Tegenwoordig kijken verzamelaars meer naar zegels per thema zoals muziek, klederdrachten, vervoer enz. Ook worden er poststukken verzameld die gebruikt zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog of te maken hebben met een eerste lijnvlucht per vliegtuig. Voor poststukken meegegeven met een schip vanuit Nederland naar de Nederlandse Antillen of naar het voormalige Nederlands Indië of naar Suriname hebben verzamelaars ook veel interesse.

Er zijn nog steeds postzegelverenigingen die maandelijks een avond organiseren waar de verzamelaar aanvullende informatie kan krijgen over zijn/haar verzameling of thema. In onze regio onder meer Bodegraven, Gouda, Boskoop en Alphen aan den Rijn. Er zullen geen handelaren aanwezig zijn, deze dag wordt dus alleen georganiseerd voor de echte verzamelaar van zegels/poststukken.

Advertisements

Belangstellenden zijn van harte welkom op 2 juni van 10.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie over het museum en de tentoonstelling ‘Sparen en bewaren’ zie www.streekmuseumreeuwijk.nl. De toegangsprijs voor het museum is voor volwassenen 4 euro en voor kinderen tot twaalf jaar 2,50 euro.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

02-06-2018 15:15