Za.19-12: Kerstconcert Vocaal Ensemble Cantare

Zaterdag 19 december 20.00 uur in de Sint-Janskerk in Gouda onder leiding van Leo Rijkaart.
Korte dagen, lange donkere avonden: de kersttijd nadert. Een herinnering aan de vredesimpuls in de wereld. Vocaal Ensemble Cantare roept de verwondering in u wakker over de geboorte van het kerstkind, het grote mysterie.
Het grote mysterie is door de eeuwen heen in alle toonaarden bezongen en in muziek gevat. Cantare voert u mee op een reis door de tijd langs vele gevarieerde toonzettingen van dit wonder.

Op het programma staat prachtige kerstmuziek van grote componisten uit de tijd van de renaissance en de vroegbarok, zoals Palestrina, Gabrieli, Schütz en Gibbons. Als een spiegel daar tegenover brengt Cantare muziek van componisten uit de 20e eeuw van Britten, Poulenc, Whitacre en Lauridsen. Welhaast mystieke composities die terecht een enorme populariteit genieten.

Ook de traditionele Engelse Carols van Willocks en Rutter ontbreken niet.
Om de muziek tot leven te brengen worden de koorstukken begeleid en afgewisseld door een ensemble met trombones en zinken: zeventiende-eeuwse blaasinstrumenten. Christiaan Ingelse bespeelt het koororgel en het kistorgel. Vocaal solist is de altus Andrew Hallock.
Kaarten kosten € 15,00. In de voorverkoop kunt u de kaarten krijgen tegen de gereduceerde prijs van € 12,50 bij boekhandel Smit aan de Korte Tiendeweg, in het winkeltje van de St. Janskerk of via de koorleden. U kunt ze ook via het e-mailadres info@cantare.nl bestellen