Za.19-12: Candlelight shopping

Het begint een traditie te worden: voor de derde keer op rij wordt op zaterdag 19 december Candlelight Shopping georganiseerd in het centrum van Gouda, nu in de gezellige sfeer van de ijsbaan op de Markt . De winkels zullen dan tot 21.00 uur geopend zijn en een deel van de Warenmarkt zal blijven staan. Er vinden tal van activiteiten plaats in de historische binnenstad.

Rond 19.00 uur start de Lichtjesparade in de Sint Jan: een stoet van vrolijke lichtjes trekt dan door het centrum langs leuke kleine activiteiten van muziek tot theater in de stad. ‘We gunnen elkaar het licht’ is het thema van de tocht, waarbij onderweg verschillende plekken worden aangedaan. In deze optocht lopen onder meer de kinderen mee van de Brede school, hun ouders, familie en vrienden. En iedere andere Gouwenaar, die een lichtje meebrengt is van Harte Welkom om aan te sluiten bij deze tocht van Vrede en Licht. Met muziek, het Goudalied en de Burgemeester worden de kinderen om 20:00 uur weer verwacht op de Markt. Daar worden ze verwend met lekkers en is er nog alle tijd om verder met ouders de stad in te gaan om gezellig te candlelight shoppen.

Er zijn speciale kleurplaten en kleurkaarten gemaakt, die worden verspreid op de scholen, maar die ook meegenomen kunnen worden uit de winkels. Tijdens Gouda bij Kaarslicht vertelde de kinderburgemeester al dat het de bedoeling is dat de kaarten ingekleurd worden en verstuurd naar of gegeven aan iemand die je het licht gunt, misschien wel iemand die een tijdje uit het oog verloren was…

Aansluitend aan de lichtjesparade begint de GlaMM-ERasmus Lichtjesloop, een sportieve loop door het centrum en net daarbuiten. Ook deze loop staat in het thema ‘We gunnen elkaar het licht’. Het gaat om het plezier en er is geen sprake van een wedstrijd. Er zijn nog een paar plekken voor deze loop en je kunt je opgeven bij andy.koolmees@xs4all.nl

Candlelight shopping en de Lichtjesloop wordt georganiseerd in samenwerking van de Sint Jan, de Goudse Ijsbaan (Grand Canyon), het DOE platform/SOG, de Brede School, de Warenmarkt en Atletiekvereniging Gouda.

Voor meer informatie over de winterevenementen in Gouda www.welkomingouda.nl