Za.19-03: Paasconcert Lobet den Herrn

Op 19 maart 2016 organiseert Vocaal ensemble Lobet den Herrn in de Dorpskerk (Bodegraven) een paasconcert. Op het programma staan de cantate ‘Aus der Tiefen’ van Bach en het ‘Gloria’ van Vivaldi. Lobet den Herrn (o.l.v. Wouter Harbers) wordt bij deze stukken begeleid door kamerorkest Sjosjanim. De Bodegraafse organist Leendert Verduijn speelt met het orkest het orgelconcert in F (HWV 292) van Händel.
Overige deelnemende musici zijn organist Pim Schipper, de uit Bodegraven afkomstige sopraan Loes van Schothorst, alt Marianne Selleger, tenor Roelof Polinder en bas Kees van Bochove.
De cantate ‘Aus der Tiefen’ (BWV 131) is gebaseerd op psalm 130. De muziek ondersteunt de tekst van de psalm: van ellende en wanhoop naar verwachting en hoop. Het ‘Gloria’ (RV 589) van Vivaldi begint met de tekst van de engelenzang uit Lukas 2 en vervolgt met een lofzang op God en op Christus, die de zonden van de wereld gedragen heeft.
Het concert vindt plaats op 19 maart 2016, aanvang 20.00 uur, in de Dorpskerk te Bodegraven. De entree is voor volwassenen €10, voor kinderen €5, per gezin max. €30. Concertkaarten zijn in de voorverkoop beschikbaar op www.lobetdenherrn.nl en bij Chr. Boekhandel ’t Lichtpunt. Meer informatie over het koor en het concert zijn te vinden op www.lobetdenherrn.nl.