Za.19-03: Goudse koren treden op: De Gebekte Wijffies

Tijdens het Erasmusjaar zingen vier Goudse koren in de Gasthuiskapel van Museum Gouda, rondom het glasatelier van Marc Mulders. De concerten beginnen om 15.30 uur in de Gasthuiskapel (ingang Oosthaven 9). Op 19 maart zingt als tweede in de reeks het koor ‘De Gebekte Wijffies’, een Gouds dameskoor dat smartlappen, levensliederen en andere Nederlandstalige nummers zingt.

Deze zaterdagmiddag dwalen ‘De Gebekte Wijffies’ met een knipoog door de geschiedenis van het leven van ‘Erasmus’ en zingen aan de hand daarvan een aantal vrolijke en meeslepende liederen.

Het concert is gratis te bezoeken, u betaalt alleen de entreekosten voor Museum Gouda, inclusief de toeslag voor de tentoonstelling Erasmus: ‘Ik wijk voor niemand’. In de reeks ‘Goudse koren treden op’ volgt op 2 april Gouda’s Liedertafel en op 25 juni DeeLite.

Het koor ‘De Gebekte Wijffies’ repeteert iedere woensdagavond in ‘De Speelwinkel’ onder leiding van hun muzikale dirigente Marie-Louise Nelemans en wordt ondersteund door muzikanten op accordeon, banjo en slagwerk. ‘De Gebekte Wijffies’ is een gezellige, goed gebekte groep dames die gemiddeld twee maal per maand optreedt.