Za. 18-11: Opening expositie in Galerie Kunstzicht

Waddinxveen – Om 15.00 uur is in Galerie Kunstzicht de opening van een expositie met werk van gastexposanten Astrid Sijtzema, Marco Bollaart en Pierre van der Velden. De tentoonstelling loopt van
donderdag 16 november t/m zaterdag 23 december 2017.

Voor de Boskoopse Astrid Sijtzema zijn haar schilderijen een ontdekkingsreis in experimenteren, nieuwe
dingen ontdekken en laat zij zich tijdens het scheppingsproces meeslepen in haar zoektocht naar vorm, kleur en compositie. In het werk op deze expositie is ‘de mens onderweg’ een van haar nspiratiebronnen,
waarin zij de kracht van het samenzijn en het alleenzijn laat voelen. Afgelopen jaar heeft zij het jaartraject ‘op weg naar het kunstenaarschap’ bij Academie Filarski afgerond, een creatief jaar van ontdekken en verdieping. www.astridsijtzema.nl.

Straatfotografie is voor Boskoper Marco Bollaart een geliefd onderwerp. Regelmatig gaat hij de straat op om mooie momenten uit het dagelijks leven vast te leggen, waarbij het altijd weer een verrassing is wat de resultaten die dag zullen zijn. Poserende personen op de foto’s zijn voor hem uit den boze, dus is het zaak om zelf niet al te opvallend aanwezig te zijn. Op deze expositie toont Marco een serie zwartwit foto’s, waarbij opvalt dat deze zowel onder- als overbelicht vaak het best tot hun recht komen. www.martcobollaart.nl.

Advertisements

Pieter Antonie (Pierre) van der Velden maakt beelden in steen, die vanuit zijn creativiteit en fantasie een scala aan abstracte en figuratieve vormen opleveren. Het boeiende van beeldhouwen vindt hij het samenspel van handen en geest dat onlosmakelijk van elkaar leidt tot een creatieve en vaak intuïtieve vormgeving. Tot in de kleinste details zoekt Pierre naar mogelijkheden die kunnen bijdragen tot verhoging van de expressie en ook de scherpe lijnen en rondingen met elkaar te koppelen tot een krachtig driedimensionaal geheel. Naast beeldhouwen vindt hij ook voldoening in schilderen en poëzie. www.beeldenatelierpierre.nl.

Wilt u nog iets leuks kopen voor de komende feestdagen? Kom dan zaterdag 25 november tussen 11.00 en 16.00 uur op de Cadeau-markt, met een ruim aanbod van onder meer sieraden, zijden shawls en tal van andere cadeau-ideeën van diverse kunstenaars.

Galerie Kunstzicht – Tussenzicht 3 – Winkelcentrum Gouweplein – 2741 NM Waddinxveen
Info: 06-218 510 53. Openingstijden: donderdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.