Za.18-10: Instap wandeling over Erasmus

Tijdens deze bijzondere wandeling ter gelegenheid van Zotte Zaterdag (18 oktober) volgt u het spoor van Erasmus in Gouda. Het is verrassend hoeveel herinneringen hij ons tussen de 15e en de 21e eeuw heeft nagelaten.
“Erasmus, kind van Gouda”. Met deze liefdevolle naam wordt de grote humanist in onze stad wel aangeduid. En hij was ook werkelijk een kind van Gouda, want zijn ‘roots’ liggen hier. Helaas voor hem was hij een onwettig kind en dat heeft hem zijn hele succesvolle leven behoorlijk dwars gezeten.
In zijn kindertijd in Gouda leefde Erasmus onder de nuchtere Hollandse naam Geert Geerts. Later keerde hij het stadje van zijn jeugd definitief de rug toe en leidde een leven als internationaal gerespecteerde geleerde. Toen ook koos hij voor de ons allen bekende naam Desiderius Erasmus met als extra toevoeging Roterodamus (uit Rotterdam). Zou hij dat om een speciale reden hebben gedaan?

Datum: zaterdag 18 oktober 2014
Tijd: 14.00- ca.15.30 uur
Begin- en eindpunt: voor de Goudse Waag op de Markt
Aanmelden (verplicht) online – klik op de ‘Reserveer nu’ button
Max. aantal deelnemers: 40 personen (20 personen per gids).
Kosten: vanaf 12 jaar bij online boeking en betaling €3,50 p.p., kinderen tot 12 jaar gratis.
Op de wandeldag zelf kunt u – indien plaats beschikbaar – terecht bij de VVV balie in de Waag. Het tarief bedraagt dan € 4,00 per volwassene.