Za. 17-09: Italiaanse Virtuozen

Italiaanse muziek van bekende en onbekende Italiaanse componisten uit de 17e eeuw is op zaterdagmiddag 17 september in de zomermuziekserie  van de Sint-Jan te beluisteren.

Het concert, met als titel Italiaanse Virtuozen, draait om virtuoze en soms uitdagende 17e-eeuwse Italiaanse kamermuziek en wordt gespeeld door het Castello Consort in verschillende bezettingen en ook met solo’s. De combinatie van instrumenten als viool, trombone, cello, continuo, lijkt misschien wat vreemd, maar er is juist heel veel prachtige muziek voor deze bezetting geschreven, door componisten als Castello, Cima, Picchi, Cesare, Riccio en Mariana.

Het Castello Consort bestaat uit Anne-Linde Visser, cello, Miguel Espinoza, orgel en klavecimbel, Matthijs van der Moolen, baroktrombone en het wordt deze avond versterkt met de violiste Elize van der Wel. Het Castello Consort werd gevormd door studenten van de afdeling Oude Muziek van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en ze hebben inmiddels een reeks mooie optredens verzorgd, zoals tijdens het festival Oude Muziek in Tivoli in Utrecht, waar ze een Fabulous Fringe Concert speelden.

Advertisements

Anne-Linde Visser studeerde klassiek cello aan het Rotterdams Conservatorium en vanwege haar interesse voor oude muziek later ook aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Momenteel studeert ze aan de Royal Academy of Music in Londen. Ze speelt continuo en kamermuziek in diverse orkesten en ensembles. Matthijs van der Moolen studeerde zowel barok-  als klassiek trombone aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij studeert op originele romantische instrumenten. Matthijs richt zich voornamelijk op het spelen van kamermuziek. Miguel Espinoza (Mexico) studeerde klavecimbel eerst in Mexico en later aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hij specialiseerde zich in basso continuo, en in de interpretatie van oude muziek. Als solist trad hij op in Bach ’s klavecimbelconcerten, in zowel Mexico als Nederland. Elise van der Wel studeerde modern viool aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en vanwege haar interesse in de historische uitvoeringspraktijk stapte zij halverwege haar studie over naar de Oude Muziek-afdeling. Ze bespeelt een viool die zij in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Sint-Jan, 17 september, aanvang 16:00, toegang gratis.