Za.16-04: Lentefair met kunstveiling bij de Oostpoort

Op zaterdag 16 april van 13.00 – 19.00 uur is er bij de Oostpoort in Gouda (Aderpolderweg 21) een Lentefair. Er zijn allerlei kramen en activiteiten, deels speciaal voor de kinderen. Er zal bovendien een tekening van Jan van Lokhorst geveild worden.

In en rond de Oostpoort vindt u ongeveer twintig bedrijfskramen, een kledingbeurs en diverse workshops. Voor deelname aan een workshop of aanbieding van kleding is opgave vooraf nodig (churchlink@oostpoort.net). Daarnaast zijn er speciale kinderactiviteiten. Om 17.00 uur wordt een tekening van kunstschilder Jan van Lokhorst geveild. Het gaat om de tekening ‘Olifanten’ (inkt en aquarel op papier, 60×72 cm). Het is mogelijk om vooraf een bod doen.

Jan van Lokhorst is een landelijk bekend kunstschilder, die sinds 1981 in Gouda woont en werkt. In 1984 kreeg hij de kunstprijs van de stad Gouda. Hij exposeerde in musea en galeries in binnen- en buitenland en ontwierp o.a. het kerkraam voor de Oostpoort. Ook ontving hij opdrachten van diverse bedrijven en ministeries.

De opbrengst van de Lentefair, inclusief de veiling, is bestemd voor ontwikkelingsprojecten in Oeganda. Meer informatie vindt u via facebook Lentefair: proeven, sfeer, gezelligheid (https://www.facebook.com/events/824718090970894). Voor vragen kunt u een bericht sturen naar churchlink@oostpoort.net.