Za.16-04: Concordia laat van zich horen

Zaterdag 16 april zal muziekvereniging Concordia van zich laten horen. Om 19.30 uur start het voorjaarsconcert in de Grote Haven te Haastrecht. Deze avond laten alle leden en leerlingen van de vereniging van zich horen. Er zal die avond dus een grote verscheidenheid in niveau zijn.
Muziekvereniging Concordia bestaat 70 jaar en is nog in de bloei van het leven. De vereniging heeft al een aantal jaren Mark Tempelaars als dirigent in haar midden. Met deze energieke, kindvriendelijke en spontane dirigent is muziek maken voor elke leeftijd een feest. Daarnaast staat Diana Anker die de nieuwe leerlingen in de AMV-groepen les geeft. Zij weet alle kinderen, maar ook volwassenen, te motiveren elke week weer te oefenen en naar les te komen. Met veel variatie in de lessen zorgt zij voor veel plezier in het muziek maken. Zij is het die de kinderen stimuleert om een slagwerk- of blaasinstrument te gaan bespelen.
De AMV-leerlingen mogen al na een poosje deel gaan nemen in het leerlingenorkest, waar zij nog meer gemotiveerd worden. Door deze combinatie van les is de muziekvereniging de laatste jaren sterk gegroeid. Het afgelopen seizoen heeft Concordia 31 nieuwe leerlingen ontvangen. Met de leerlingen die er al waren gaat het leerlingenorkest te groot worden. Op 16 april speelt het leerlingenorkest nog in de huidige bezetting. In mei zal er een extra leerlingenorkest starten zodat het niveau wat beter verdeeld kan worden. De AMV-groepen (kinderen en volwassenen) zullen 16 april met elkaar 2 muziekstukken laten horen. Het nieuwe leerlingenorkest zal er ongeveer zo uit komen te zien. Daniƫlle van der Bas zal deze groep gaan dirigeren. Zij zal op 16 april het stuk Mamma Mia voor het huidige leerlingenorkest dirigeren.
U kunt 16 april genieten van de AMV-groepen, het leerlingenorkest, de Percussiegroep en de harmonie.