Za.16-01: Ars Musica brengt Messiah

De Messiah is wellicht Handels bekendste en beroemdste werk geworden. Dit in 1741 gecomponeerde oratorium wordt op 16 januari 2016 uitgevoerd door uitsluitend jonge mensen: het Ars Musica Meisjeskoor en Jong Mannenkoor onder leiding van Arjen J.A. Uitbeijerse. Samen met het fantastisch ingespeelde Orkest leveren zij een unieke muzikale sound!
In aanloop naar dit concert heeft het koor op diverse manieren muzikale verdieping gekregen. Zo was er de mogelijkheid om masterclasses te volgen bij zangpedagogen Margreet Rietveld en Pieter van Breugel en werd er aandacht besteed aan podiumpresentatie. De Messiah door Ars Musica is een project door jonge mensen maar voor een breed publiek. Om dit publiek optimaal bij de muziek te betrekken, is er op 11 december een open repetitie georganiseerd waarbij de aanwezigen mee mochten zingen met highlights uit de Messiah.
Het slotconcert vindt plaats in de Augustijnenkerk te Dordrecht op zaterdag 16 januari om 19.30 uur. Het Ars Musica Meisjeskoor en Jong Mannenkoor zullen dan onder leiding van dirigent Arjen J.A. Uitbeijerse en begeleid door het Orkest de gehele Messiah ten gehore brengen. Solisten deze avond zijn Margreet Rietveld (sopraan), Barnabas Heygi (countertenor), Edward Leach (tenor) en Daniël Hermán Mostert (bas). Bezoek www.stichtingarsmusica.nl voor kaarten.