Za. 15-9: Proeverij en lezing over eetbare planten

Boskoop – Op 15 september organiseren het Boomkwekerijmuseum en Plantentuin Esveld een eetbare-plantenmiddag in het kader van de tijdelijke expositie ‘Plant & eter’.

Hebt u een favoriet recept met eetbare planten erin? Kom dan naar het museum en deel uw recept met anderen. U kunt denken aan een lekkere salade, een heerlijke jam of pesto, een appeltaart met de Schone van Boskoop, frisse vruchtendrankjes, groenten enzovoort. Vergeet niet het recept mee te nemen, liefst in veelvoud om uit te kunnen delen. In het museum kunt u van elkaars lekkernijen proeven en becommentariëren en desgewenst recepten uitwisselen.

Uiteraard kunt u de tijdelijke expositie ‘Plant & eter’ zowel binnen als buiten bezoeken. Aansluitend geeft Cor van Gelderen in Plantentuin Esveld een lezing over eetbare planten. Het accent zal liggen op niet-alledaagse, eetbare planten die ook geschikt zijn voor uw eigen tuin.

Advertisements
Programma:

13.00 tot 15.00 uur: Proeverij in het Boomkwekerijmuseum, Reijerskoop 52-54 in Boskoop. Entree: 2,50 euro, gratis wanneer u iets lekkers meeneemt, een museumkaart hebt of vriend of sponsor van het museum bent.

15.15 uur: Lezing in Plantentuin Esveld Rijneveld 72 in Boskoop. Entree: gratis

U kunt deelnemen aan beide of aan één van de activiteiten. Aanmelden voor de proeverij: info@boomkwekerijmuseum.nl of 0172-217 756.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

15-09-2018 12:51