Za. 15-9: Orgelconcert Gerben Mourik in Ontmoetingskerk Zevenhuizen

Zevenhuizen – De Stichting Orgelcultuur Zuidplas organiseert op zaterdag 15 september in de Ontmoetingskerk in Zevenhuizen een orgelconcert met stadsorganist Gerben Mourik. Stadsorganist van Oudewater, Gerben Mourik, verzorgt het derde concert in 2018 dat de Stichting Orgelcultuur dit jaar organiseert.

Gerben Mourik studeerde zijn hoofdvakken orgel en improvisatie aan het Brabants conservatorium en heeft een actieve concertpraktijk in binnen en buitenland. Hij is zeer geïnteresseerd in Nederlandse orgelmuziek en speelde al vele premières van diverse composities van bekende Nederlandse componisten als J. Keijzer, Johan Th. Lemckert en Jan J. van den Berg. In april 2013 werd hem de eretitel ‘Stadsorganist’ toegekend door de gemeente Oudewater.

De Ontmoetingskerk heeft een prachtig neo-barok Van Leeuwen orgel uit 1957. Het concert vindt plaats in de Ontmoetingskerk, Dorpsstraat 106 in Zevenhuizen. Aanvang is 20.00 uur en de toegang bedraagt 7,50 euro, voor kinderen en CJP bedraagt de toegang 5 euro. Van harte welkom!

Advertisements

Het volgende orgelconcert van de Stichting Orgelcultuur Zuidplas staat gepland op vrijdagavond 12 oktober in de St. Jans Onthoofdingskerk in Moordrecht.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl
15-09-2018 12:43