Za. 15-12: Start tentoonstelling 65 jaar Streekmuseum Krimpenerwaard

Streekmuseum Krimpenerwaard bestaat dit jaar 65 jaar en de tentoonstelling geeft een goed beeld van de enorme diversiteit van de museumcollectie. Van bikkel tot bijbel en van vaandel tot groene fles, elk voorwerp vertelt over het leven en werken in de Krimpenerwaard. Tegelijkertijd is het ook een ode aan alle mensen die de afgelopen 65 jaar hun kennis, energie en vrije tijd hebben gegeven aan het museum. Wat in 1953 begon als oudheidskamer op de zolder van een school is in 65 jaar tijd uitgegroeid tot een regionaal museum in een Rijksmonument waar het ‘collectieve geheugen’ van de Krimpenerwaard is veiliggesteld en kan worden doorgegeven aan volgende generaties.

In het kader van het 65-jarig bestaan wordt er ook een boek uitgegeven met de titel ’65’, een boek met 65 foto’s en verhalen van 65 museumschatten, geschreven door Sander Enderink. In het boek zijn de vaak dierbare voorwerpen, foto’s en documenten, die het verhaal vertellen van levens van generaties in de Krimpenerwaard en door mensen toevertrouwd aan het museum gefotografeerd en beschreven.

De nieuwe tentoonstelling is te zien vanaf zaterdag 15 december. Het Streekmuseum Krimpenerwaard is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur. Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312, 2922 BM, Krimpen aan den IJssel. Telefoon: 0180-514 866. Website: www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl.

Advertisements

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

15-12-2018 09:00