Za. 15-07: THEMADAG QUILTEN IN STREEKMUSEUM REEUWIJK

ZATERDAG 15 JULI 2017 VAN 13.00 UUR TOT 16.00 UUR

Tijdens de tentoonstelling “RESULTAAT VAN NAALD EN DRAAD” is er in het Streekmuseum Reeuwijk elke maand een mini-tentoonstelling en een themamiddag over een oude handwerktechniek.

In de maand juli is dit QUILTEN
Het quilten is niet zomaar enkele tientallen jaren geleden uit de lucht komen vallen maar heeft een hele lange traditie. Al eeuwen geleden werd het gedaan. Tijdens allerlei archeologische opgravingen zijn restanten van quilts naar boven gekomen. De precieze oorsprong van het quilten blijft echter niet helemaal duidelijk. Wel is bekend dat de Romeinen al quilttechnieken gebruikten om quilts te maken. Ze maakten bijvoorbeeld gequilte kussens, matrassen en dekens. Het woord quilten is afkomstig van het Latijnse woord ‘culcita’. Dat betekent ‘matras’. Later is dit het woord ‘quilten’ geworden,

Advertisements

Patchwork betekent eigenlijk niks meer dan ‘lapjeswerk’ en het aan elkaar zetten van verschillende soorten lapjes stof. … En kortgezegd, is dat nu eigenlijk quilten: het doorpitten van de drie lagen stof.
Drie vrijwilligers van het Streekmuseum geven zaterdag 15 juli van 13.00 uur tot 16.00 uur een demonstratie van deze mooie handwerktechniek.
De mooie werkstukken blijven zijn de hele maand juli in het museum tentoongesteld.

U bent van harte welkom op 15 juli van 13.00 uur – 16.00 uur.
Streekmuseum Reeuwijk, Oudeweg 3, Reeuwijk
Voor meer informatie over het museum: www.streekmuseumreeuwijk.nl
Toegangsprijzen : volwassenen € 4,00
kinderen tot 12 jaar € 2,50