Za.14-06: Sprietlopen over de Drecht

Op zaterdag 14 juni wordt het traditionele Sprietlopen over de Drecht gehouden. Het Sprietlopen is een oude traditie in Leimuiden. Zeker al vanaf de jaren ’50 van de vorige eeuw wordt het evenement georganiseerd.

Wat is Sprietlopen?
Over de Drecht liggen twee sprieten (houten palen), van oever naar oever. De deelnemers – bij voorkeur verkleed! – lopen over de paal naar de overzijde. Deelnemers die droog overkomen, gaan door naar de volgende ronde. Uiteindelijk gaat het natuurlijk allemaal om het winnen van de Wisselspriet!

We maken het steeds moeilijker
Sommige deelnemers bereiken zo eenvoudig de overkant dat we het een stukje moeilijker voor ze maken. Zo is er de Sprietlift waarbij de spriet een klein stukje wordt opgetild met behulp van een ketting. Verder laten we deelnemers moeilijke capriolen uithalen op de Spriet en moeten ze tijdens de afvalronde ‘op tijd’ lopen.

Schema
Het Sprietlopen begint om 14.00 uur. Inschrijven kan die dag vanaf 13.00 uur in de feesttent bij de Tolbrug en tot 13.00 uur in Café en Partycentrum Keijzer aan de Dorpsstraat 30.