Za. 13-1: The Veldman Brothers in Moordrecht

Moordrecht – Hoe bluezy kan je het Nieuwe Jaar beginnen… The Veldman Brothers openen 2018 met een spetterend optreden in East End Moordrecht, waarbij ze van ‘slidin’ slow’ naar ‘furious fast’ en van ‘relaxing soft’ naar ‘steaming hard’ knallen.

The Veldman Brothers, het ultieme bluesbroederschap en al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse bluesscene. De broers Gerrit (gitaar, zang) en Bennie (Hammond, mondharp, zang) Veldman vormen al die tijd het onmiskenbare gezicht van de band. Daarachter hun rhythmbrothers Fred van der Wende op bas en Han Neijenhuis op drums. Vier (stief)broers zijn het. Alle vier met een bak aan ervaring, maar vooral nog altijd met evenveel beleving, passie, energie en enthousiasme voor de blues en aanverwante stijlen.

Begin maart 2017 heeft de band de Dutch Blues CD Award 2016 gewonnen voor het nieuwe album Refuel.
Dat betekent dat Refuel is verkozen tot beste NL bluesalbum van 2016! En dat terwijl The Veldman Brothers al de nodige awards op hun naam hebben. In 2012 werden The Brothers onderscheiden met de award voor beste band. Het album Livin’ by the Day werd in 2014 door de Blues Foundation in Memphis, USA gekozen in de internationale Top 5 van de beste zelf-geproduceerde bluesalbums. En ook ontvingen de vier bandleden individuele awards en/of nominaties voor hun prestaties.

Advertisements

Niet voor niets is The Veldman Brothers dus één van de meest spelende bluesbands. In Nederland, maar de band speelt ook in landen als Duitsland, België en Frankrijk. Het is vooral de teamgeest die The Veldman Brothers zo’n bijzondere band maakt. Geen ego’s, maar alles in dienst van de muziek en de song.
Eigen songs vooral, die zijn beïnvloed door oude (blues)helden als The Vaughan Brothers, Muddy Waters en Jimi Hendrix. Maar ook Elmore James, Howlin’ Wolf, Jimmy Smith, The Fabulous Thunderbirds en ga zo maar even door. Maar bovenal hebben The Veldman Brothers een heel eigen, herkenbare sound:
blues, rhythm & blues, westcoastblues en deltablues, afgewisseld met vleugjes rock’n roll, country en zelfs soul en funk. Dat is wat je noemt: ‘Blues & Roots – Straight from the Heart’.

Wanneer: zaterdag 13 januari
Hoe laat: aanvang 21.30 uur, zaal open 20.00 uur
Waar: eetcafé East End, Oosteinde 7a in Moordrecht (0182-374 957 of 06- 17560101, eastendinfo@kpnmail.nl / www.eastendmoordrecht.nl)
Kosten: Tickets vvk 5 euro, deur 8 euro.