Za.13-09: Gouda Gastvrij

Op zaterdag 13 september staan ook de culturele instellingen open voor publiek. Onder het motto Gouda Gastvrij zetten Bibliotheek Gouda, De Goudse Schouwburg, het Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland, Kunstpuntgouda, Kunstuitleen Gouda Regio, Museum Gouda, het Streekarchief Midden-Holland en het Verzetsmuseum Zuid-Holland hun deuren wagenwijd open en heten de bezoekers van harte welkom!

Elke instelling heeft een eigen programmering en trakteert de bezoeker op bijvoorbeeld een bijzondere rondleiding, een feestelijke opening of een kijkje achter de schermen. Het thema van Open Monumentendag is dit jaar ‘Op reis’ en wordt zo mogelijk ook door de instellingen gebruikt.

Het programma van alle instellingen is bij deze organisatie op flyer verkrijgbaar en is te lezen op de website www.cultuurgouda.nl. Bovendien worden er op 13 september flyers uitgedeeld aan de ‘stadspoorten’ van het centrum (het station en de grotere parkeerplaatsen en –garages).

De instellingen van Gouda Gastvrij willen de bezoekers op een sympathieke en toegankelijke manier bereiken en onderdompelen in de historische, culturele en kunstzinnige rijkdom van Gouda. Kom ook langs en geniet van gastvrijheid met een cultureel randje!

Schouwburg open
De Goudse Schouwburg zaterdag 13 september tussen 11.00 en 15.00 uur opnieuw alle deuren voor iedereen die een kijkje achter de schermen wil nemen.
Iedereen die tijdens het Open Huis een kijkje komt nemen wordt persoonlijk welkom geheten door directeur en programmeur Nel Oskam. Vervolgens begint de ontdekkingstocht, want vrijwel alle ruimtes zijn toegankelijk. Zo is het mogelijk een kijkje te nemen in de kleedkamers, in de orkestbak en bij de artiestenfoyer. De techniek geeft bovendien demonstraties op het toneel van de Grote zaal.

Optredens
In de Kleine zaal en het theatercafé zijn de hele dag acts uit de regio te zien. Zo staan er onder andere optredens van Eve of Dawn, Balletschool Marcella, de Vlister Zangers en een Marc Knopfler Tribute band op het programma.

Open lessen Jeugdtheaterhuis
Het Jeugdtheaterhuis geeft doorlopend open lessen voor kinderen en jongeren. Tijdens de lessen ervaren zij zelf hoe bijzonder, spannend, maar vooral hoe leuk het is om samen theater te maken. Vooraf aanmelden is niet nodig.