Za.12-12: Adventsconcert in Engelse stijl

Traditiegetrouw organiseert Ars Musica ook dit jaar weer een Adventsconcert. Op 12 december zullen de diverse koren van Ars Musica zich laten horen in de Grote Kerk van Oudewater tijdens een concert in Engelse stijl.
Sinds de oprichting van Ars Musica in 2008 is het Adventsconcert halverwege december een van de hoogtepunten van het concertjaar. Dit concert bevat veelal muziek vol verwachting en uitzien naar de naderende Kerst. Er wordt dit jaar geput uit de rijke Engelse koortraditie, die een schat aan Advents- en Kerstmuziek bevat, gemaakt voor de befaamde jongenskoren zoals het King’s College en St. John’s College Choir. Tijdens het concert klinkt onder meer het schitterende ‘Great is the Lord’ (psalm 48) van sir Edward Elgar. Het werk werd voor het eerst uitgevoerd in de Westminster Abbey in juli 1912. Ruim honderd jaar later zal dit in de Grote Kerk te Oudewater met haar Engelse koororgel ongetwijfeld imposant klinken. De rest van het programma bestaat uit composities van onder meer John Rutter (Psalm 150 en Shepherd’s pipe Carol), Holst (Psalm 86) en Donald Moore (Carol of the Star). De koorwerken worden afgewisseld met bekende Engelse hymnes als ‘Praise my soul, the King of Heaven’ en ‘God rest you merry, gentlemen’, waarin het publiek door middel van samenzang kan participeren.
Bijzonder aan de avond is dat bijna alle koren van Ars Musica een programmabijdrage voor hun rekening nemen: Koorschool en Jong Meisjeskoor onder leiding van Marjon van der Linden, Meisjeskoor en Jong Mannenkoor onder leiding van Arjen J.A. Uitbeijerse en Concertkoor onder leiding van Patrick van der Linden. De doorgaande lijn van muzikale educatie die Ars Musica voorstaat, is tijdens het Adventsconcert dan ook bij uitstek te zien. De orgelbegeleiding van de koren is in handen van Gerben Budding.
Bovendien zal tijdens dit concert de presentatie van de nieuwe cd van de Koorschool en het Jong Meisjeskoor onder leiding van Marjon van der Linden een plek krijgen.
Het concert vindt plaats op 12 december in de Grote Kerk te Oudewater om 19.45 uur. Kaarten via www.stichtingarsmusica.nl