Za.12-07, Zo.13-07: Landelijke Open Imkerijdag

Bezoek de Landelijke Open Imkerijdag op 12 en 13 juli
Maak kennis met het werk van een imker

In het weekend van 12 en 13 juli vindt de Landelijke Open Imkerijdag plaats. Op meer dan 200 locaties houden imkers open huis voor het publiek. De Nederlandse BijenhoudersVereniging organiseert dit weekend voor de vijfde keer opeenvolgende keer.

Iedereen die kennis wil maken met of meer wil weten van deze intrigerende natuurliefhebbers kan dan bij hen terecht. Waar zijn de deelnemers aan de Landelijke Open Imkerijdag te vinden? Kijk op de website van de NBV:
www.bijenhouders.nl/landelijke-open-imkerijdag

In het weekend van 12 en 13 juli neemt kinderboerderij De Goudse Hofsteden deel aan de open imkerijdagen.
Tijdens dit weekend is er aandacht voor bijen en bijenproducten. Alleen een bezoekje aan de bijentuin is al de moeite waard, maar er zijn ook extra activiteiten. Je kunt leren over bijen met behulp van de bijenles, de imker geeft informatie over bijen, kinderen kunnen in de bijenhuis een kaarsje draaien. Ook kan er honing worden geproefd en geknutseld worden in het thema ‘bij’ in de kantine. Er zijn ook leuke bijenkleurplaten te krijgen. Kortom, kom dit weekend even achter bij de bijen kijken. Voor meer info: www.kinderboerderijgouda.nl