Za. 12-01: ‘The best of Einaudi’ in het Evertshuis

Op zaterdagavond 12 januari spelen de internationaal vermaarde sterpianisten Sandra en Jeroen van Veen een avondvullend programma ‘The best of Einaudi’. De muziek van de Italiaanse componist Ludovico Einaudi werd onder meer bekend door de soundtracks in de film ‘Intouchables’.

Inmiddels heeft de muziek van Einaudi al vele harten gestolen en staat zijn muziek hoog in de hitlijsten. Zijn minimalistisch aandoende muziek is nauw verwant aan popmuziek en begeeft zich daarmee op een bijzonder gebied. Pianoduo Sandra & Jeroen van Veen speelt in dit theaterconcert werken voor één piano, soms aangevuld met één of meer extra keyboards. Ritmische en opzwepende muziek wordt afgewisseld met langzame rustgevende klanken om bij weg te dromen. Sandra en Jeroen namen alle 91 pianowerken van Einaudi op voor Brilliant Classics.

In april 2016 ontving Jeroen de NPO Radio 4 Prijs van het radioprogramma De Klassieken. De jury oordeelde: ‘Met zijn muziek en opvallende ligconcerten bereikt en boeit hij keer op keer een uitzonderlijk breed publiek. Met zijn unieke repertoirekeuze, concerten op bijzondere locaties en zijn herkenbare invloeden van jazz, blues, techno en trance in zijn muziek weet hij ook veel jongeren te bereiken. Daarnaast is Jeroen van Veen een begenadigd verteller. Als geen ander weet hij onder woorden te brengen wat muziek bij mensen teweegbrengt.’ De klassieke zender reikt de NPO Radio 4 Prijs jaarlijks uit aan een musicus, ensemble of concertinstelling die op een onderscheidende manier klassieke muziek toegankelijk maakt voor een breder publiek.

Het concert in de theaterzaal van het Evertshuis op 12 januari is geen ligconcert. Directeur Ton van Rheenen: ‘Ons podium is daar net iets te klein voor. Bezoekers kunnen zittend op de tribune optimaal genieten van de prachtige muziek.’

Voor reserveren van kaarten en meer informatie zie www.evertshuis.nl

Locatie: Evertshuis, Julianastraat 4, Bodegraven, 0172-618484

Zaterdag 12 januari 2019

Genre: Theaterconcert

Aanvang: 20:30 uur

Entree: € 19,50 (incl. consumptie)

12-01-2019 09:00

Advertisements