Za.09-07: Stoere Sketchcrawl bij GoudAsfalt

Gouda heeft vele gezichten… en op zaterdag 9 juli gaan we genieten van het uitzicht op Gouda vanaf de Gouderaksedijk 34. Dat wordt een stoere, industriële tekenmiddag!

Wanneer alles volgens plan verloopt, krijgt GoudAsfalt begin juli de sleutels van het voormalige terrein van Koudasfalt, en mag Sketchcrawl Gouda daar op 9 juli komen tekenen. Dat wordt smullen van de industriële details en het uitzicht op de stad Gouda (zicht op molen ’t Slot en de Veerstal). Bij slecht weer zijn er voldoende overdekte plekken om droog te tekenen. Er is een toilet en de caravan van ChanSoupe maakt het sfeervol af met lekkere soep en Franse Chansons. Koffie wordt ook geregeld.

De Sketchcrawl is van 12.00 tot 16.00 uur. Iedereen die van tekenen houdt is welkom. Deelname is gratis, je neemt je eigen tekenspullen mee, aanmelden is niet nodig. Je kunt om 12.00 uur komen of later, en eerder weg gaan is ook geen probleem. Iedereen is welkom: kinderen, ouderen en alles daartussenin.

Advertisements

Sommige (monumentale) onderdelen van de asfaltindustrie zijn achtergelaten, zoals de ‘lange arm’ en twee trechters aan de waterkant. De berkenbomen van het Pauzelandschap staan opgesteld in twee rijen, dat biedt een mooie doorkijk. In de stoere, stenen omgeving vind je opeens bloeiende bloemen en ongetwijfeld interessante, verroeste elementen.

Als het laag water is (sorry, we hebben de getijden er nog niet op nageslagen) kun je naar de zellingen lopen. Stoere kleding is aan te bevelen. Het is te hopen dat je überhaupt aan tekenen toe komt, zo veel is er te zien!

Mocht het toch een beetje anders lopen met de sleuteloverdracht, dan tekenen we nog steeds vanaf de Gouderaksedijk, maar dan is de uitvalsbasis de woning van Eva en Werner op nummer 73. Kunnen we daar terecht voor een bakkie en eventueel om te schuilen als het regent. Voor het huis kunnen we op de dijk het uitzicht op Gouda tekenen, en achter het huis is mooie natuur.