Za. 09-03: Geniale onemanshow van Hans Aarsman

In de Volkskrant heeft hij een wekelijkse rubriek ‘De Aarsman Collectie’ waarin hij als een detective persfoto’s tegen het licht houdt. Op zaterdag 9 maart speelt hij zijn vierde voorstelling ‘Dokter Aarsman’ in het Evertshuis.

Zijn onemanshow Dokter Aarsman gaat over geniale vondsten en verwachtingspatronen, over buitenstaanders en hardnekkige misvattingen, over protocollen en je fantasie gebruiken.

Aarsman over zijn show: Mijn moeder was idolaat van chirurgen. Het leek haar een goed idee als ik chirurg zou worden. Via een omweg is er toch een soort van dokter uit me gegroeid. Ik doe niets liever dan de hele dag diagnoses stellen. Het grote verschil met een arts is: ik heb geen patiënten in de wachtkamer. Bij mij zit de rest van de wereld, al het andere dat op een diagnose wacht. Als ik zou moeten zeggen wat de kern van de voorstelling is: ‘Als je ervoor open staat is het leven een constante stroom van ontdekkingen’.

Tot 1994, het jaar waarin hij zijn camera’s demonstratief aan de wilgen hing, was Hans Aarsman een gevierd fotograaf. Tegenwoordig kijkt hij liever naar foto’s van anderen. Net als zijn grote voorbeeld Sherlock Holmes doet hij dat met een scherpe en speurende blik, onder meer in zijn wekelijkse rubriek ‘De Aarsman Collectie’ in de Volkskrant. Alles wat hij doet is terug te voeren op goed kijken. En nergens met je tengels aankomen, alleen kijken. En onophoudelijk jezelf afvragen wat je voor je hebt. Aarsman vindt het verhaal dat een foto heeft te vertellen belangrijker dan zijn esthetische kwaliteiten. Hij is ook regelmatig te gast bij ‘De Wereld Draait Door’, waar hij op een originele manier persfoto’s analyseert.

Tickets voor deze voorstelling à 20,00 inclusief consumptie zijn te bestellen via www.evertshuis.nl of aan de theaterkassa, Julianastraat 4, Bodegraven. Aanvang van de voorstelling is om 20.30 uur.

09-03-2019 09:00

Advertisements