Za. 08-10: Wereldberoemd circusgezelschap eert Jeroen Bosch in De Goudse Schouwburg

In 2016 wordt het 500e sterfjaar van Jheronimus Bosch herdacht en dat is het uitgelezen moment voor een bijzonder theaterproject. Het wereldberoemde circusgezelschap The 7 Fingers uit Canada maakte de voorstelling ‘Bosch Dreams’ waarvoor de surrealistische en metaforische beeldtaal van Bosch de inspiratie bood. De voorstelling is slechts in 20 theaters te zien, waaronder op zaterdag 8 oktober in De Goudse Schouwburg!
Boudewijn de Groot bezong ‘het circus Jeroen Bosch’ al in een van zijn bekendste liedjes. Hij schetste een lange stoet vol merkwaardige figuren: vuurrode duiveltjes, wandelende vissen, dieren met een trechter op hun kop, onheilspellende fantasiewezens, wellustige jonkvrouwen. The 7 Fingers brengt deze liederlijke optocht tot leven in ‘Bosch Dreams’, een show vol wonderlijke acts, verschijningen en verdwijningen. Vorige week is de voorstelling in Denemarken in première gegaan en de pers bekroonde de voorstelling unaniem met 5 sterren!

The 7 Fingers
De Canadese groep behoort tot de voorhoede van le nouveau cirque, het nieuwe circus, een combinatie van theater, dans, muziek en poëzie. En poëtisch zijn de voorstellingen, met pure dans van hoog niveau, waarin naadloos circustechnieken als Russische balk, Chinese paal, jongleren en tumbling zijn verwerkt. Het zijn fysieke toeren die zich uitstekend lenen voor het weergeven van de surrealistische verbeeldingswereld van de vijfhonderd jaar geleden gestorven schilder.
Reserveren
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
Deze zijn online te reserveren via www.goudseschouwburg.nl, bij de kassa aan de Boelekade of telefonisch via 0182- 513 750.