Za. 07-12: TEDxGoudaWomen voor het eerst in Cinema Gouda

cinemagouda

Als vrouw mag je doorstuderen, carrière maken, of thuisblijven bij de kinderen. Toch is het verleidelijk om elkaar te beoordelen in plaats van elkaar te ondersteunen. Dat laatste gaan we op 7 december 2019 doen bij de eerste editie van TEDxGoudaWomen – Bold & Briljant. Inspirerende talks voor vrouwen én mannen.

Bij ondersteunen hebben we het niet over hard applaudisseren als een vrouw iets doet, maar over elkaar spiegelen en confronteren als dat nodig is. Weet jij wat je uitstraalt? Weet jij wat je doet? En weet jij welk effect dat heeft op de positie van de vrouw? Er valt een wereld te winnen als mensen elkaar naar waarde schatten.

Via het witte doek tonen we een gedeeltelijke livestream. Twee Keynote Speakers spreken daarnaast live in de bioscoop. Maaike Hoogewoning (auteur van het boek Oorlog in de operatiekamer) spreekt over opereren in een wereld van leven en dood en Jorien Soepboer (conservator Museum Gouda) over vrouwelijke kunstenaars en welk effect zij hebben op de maatschappij.

Dagvoorzitter is de burgemeester van Beuningen Daphne Bergman. Zij is voormalig wethouder en huidig ereburger van Gouda. Loco-stadsdichter Chris Bellekom komt een van zijn gedichten voordragen. Er zijn stands van plaatselijke ondernemers die de bezoekers graag informeren over hun producten.

Aanvang van de eerste editie van TEDxGoudaWomen, Bold & Briljant op 7 december 2019 is 15:00 uur te Cinema Gouda Meer informatie over het programma en de verkoop van tickets is te vinden op de website https://www.cinemagouda.nl/film/tedxgoudawomen.

Over TEDxGouda
Met TEDx Gouda willen we dat mensen uit hun eigen bubbel breken. Het is een lokaal initiatief van een groep vrijwilligers, waaronder de Goudse TED-licentiehouder Maarten Walraven-Freeling.

TEDtalks hebben uitdrukkelijk géén politiek, religieus of commercieel doel. Wél zijn ze vernieuwend, origineel, aansprekend, en kunnen zo zeer veel mensen bereiken. Het is de bedoeling om verbindingen te leggen tussen mensen en ideeën.
De talks in Cinema Gouda worden vastgelegd op film, en gepubliceerd via de Amerikaanse TED-organisatie, waarna ze wereldwijd bereik kunnen krijgen.

 

07-12-2019 09:00