Za.07-11: Uitvoering nieuwe psalmcomposities

De jonge talentvolle musicus Gerard de Wit zal op DV zaterdag 7 november 2015 met zijn kamerkoor, het Dutch Baroque Vocal Consort een concert te verzorgen in het kerkgebouw van de Ger. Gemeente aan de Nieuwe Gouwe Oostzijde 2b te Gouda.
Gerard de Wit is naast organist/klavecinist en ook een begaafd componist. Zijn composities ademen de volledig de geest van de Barok muziek.
Omdat zijn muziek van bijzondere kwaliteit is, worden er tijdens dit concert een tiental psalmbewerkingen van hem uitgevoerd voor orgel, koor en blokfluit. Daarnaast zal hij drie grote orgelwerken op het Van Vulpen orgel uitvoeren.

Gerard de Wit studeerde aan het Rotterdams en Haags conservatorium bij Bas de Vroome en Ton Koopman en behaalde zijn master voor klavecimbel en orgel.
Het Dutch Baroque Vocal Consort is een prachtig koor helemaal toegespitst op het uitvoeren van oude muziek, met name barokmuziek. Tijdens het concert zal er ook samenzang zijn met alle aanwezigen, zoals dat gebruikelijk is in onze jaarlijkse concertserie.

Het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis, er is een collecte ter bestrijding van de onkosten.