Za. 07-09: KUNSTUITLEEN GOUDA TOONT OBJECTEN VAN CAROLIEN ADRIAANSCHE

Van 7 september t/m 26 oktober 2019 exposeert de Haagse Carolien Adriaansche objecten in de Goudse kunstuitleen. Het bijzondere van deze objecten is dat ze gemaakt zijn van (plastic) afval! Al jaren verbindt Adriaansche kunst met duurzaamheid: het gaat haar om recycling, upcycling en mixed design, waarbij afval niet een eindproduct is, maar juist een component om nieuwe producten (in dit geval kunstwerken) mee te maken. Met behulp van familie, vrienden, collega’s en relaties verzamelt ze afval en selecteert vervolgens alles op kleur, vorm en maat. Van deze spullen creëert ze tot slot dieren, landschappen en steden. Waardeloze spullen worden omgevormd tot waardevolle kunst.

Naast de vele workshops die zij als ‘De Afvaljuf’ geeft op scholen, wordt ze regelmatig uitgenodigd om deel te nemen aan projecten in binnen- en buitenland. Onlangs heeft ze onder de titel ‘New Biodiversity’ een collectie ‘nieuwe dieren’ op locatie gemaakt in o.a. het Deense Aarhus (2018) en in Lissabon (2019).
Carolien Adriaansche is afgestudeerd aan de Rietveld Academie in Amsterdam.

Kunstuitleen Gouda Regio ligt aan de Blekerssingel 40 in Gouda en is geopend op woensdag van 13-17 uur, donderdag van 13-18 uur, vrijdag van 13-17 uur en zaterdag van 11-15 uur. Aan de achterzijde kunt u parkeren.

Advertisements

07-09-2019 09:00