Za. 07-01: De Alphense Talkshow – In en over Boskoop

Aanstaande zaterdag, 7 januari zal er in De Alphense Talkshow gediscussieerd worden over de verkeerssituatie in en rond Boskoop. Voor deze gelegenheid verruilt De Alphense Talkshow zijn vaste, maandelijkse stek bij Café Alphens voor Grandcafé De Hoek in Boskoop.

In Boskoop is er al langere tijd discussie over de ontsluiting van het kwekersdorp. Klachten zijn er over de hefbrug, die meer open dan dicht lijkt te zijn, kwekers hebben vervoersproblemen en de Zijde staat vooral stil. Er wordt inmiddels gesproken over een extra brug over de Gouwe of een tunnel er onderdoor, maar zijn nieuwe wegen wel de enige mogelijke oplossing? En wat wil de gemeente Alphen aan den Rijn eigenlijk met deze situatie, nu ze de Greenport Boskoop binnen de gemeentegrenzen hebben gekregen, zij moet immers ook rekening houden met andere belangen in en om het dorp. Aan alle oplossingen lijken in ieder geval flinke prijskaartjes te hangen en wie zal die gaan betalen?

DAT wil samen met zijn gasten gaan kijken wat nu het grootste probleem is en welke oplossingen er mogelijk zijn. Zoals gebruikelijk bij DAT, komen niet alleen de gasten aan het woord, maar krijgt ook het publiek de kans om zijn mening te geven en mee te praten. De gasten aan tafel zijn: Peter Bontekoe, raadslid CDA, Ridder Ouburg, kweker te Boskoop, Marijke Kottenhagen, raadslid Groen Links en Jacques Booij, dorpsraad Boskoop.

Advertisements

De Alphense Talkshow begint zaterdag 7 januari as. om 16.00 uur in Grandcafé De Hoek, Zijde 175 in Boskoop en duurt ruim een uur. De muziek wordt deze keer verzorgd door René Lamberst. De entree is gratis. De inloop is vanaf 15.30 uur.