Za.06-09: Rondo Pedale, fietstocht met cultuur rond Gouda

Op 6 september vindt dit jaar voor de vierde keer het Goudse evenement Rondo Pedale plaats. Dit evenement combineert het maken van een fietstocht door het groen in en rond Gouda met het genieten van podiumkunst. Na het succes van de vorige twee edities is het ook dit jaar gelukt om een viertal bijzondere optredens op mooie locaties te realiseren.

Over Rondo Pedale
Tijdens het evenement leggen deelnemers een fietsroute af die hen bij vier unieke locaties brengt waar een optreden wordt verzorgd. De deelnemers bepalen zelf waar zij hun fietstocht starten. Vanaf 13.00 uur start op ieder heel uur gelijktijdig op alle vier de locaties een optreden van 20 minuten.
Daarna fietsen de deelnemers naar het volgende speelpunt. Op iedere locatie kan voor
€ 5,- een passe-partout aangeschaft worden die toegang geeft tot alle optredens. Kinderen tot en met 12 jaar fietsen gratis mee.
De deelname aan Rondo Pedale is geheel op eigen risico

Op de website van het kunstproject, www.rondo-pedale.nl, kunnen deelnemers de routebeschrijvingen en uitgebreide informatie over de locaties en artiesten vinden en downloaden.

De voorstellingen:

Jaap Mulder
Jaap Mulder is een muzikale duizendpoot, alleskunner en verhalenverteller. Meer dan 25 jaar is hij de frontman van klezmerband Di Gojim. Er werd gespeeld van Budapest tot New York en van Mexico City tot Trondheim. Hij gaf meer dan 2000 concerten in binnen- en buitenland. Met “Vysotsky” begint hij aan een nieuw hoofdstuk van zijn muzikale carrière. Hij wordt ondermeer begeleid door zijn zoon Ruben Mulder, piano, zang en keyboards.
Jaap Mulder heeft zich ontpopt als tekstschrijver en componist en is multi-instrumentalist en bespeelt naast de klarinet ook saxofoon, bugel, ventieltrombone, cello, accordeon en mandoline. Met Di Gojim speelt hij in alle theaters van Nederland en op festivals in binnen- en buitenland.
Lokatie
Kerk Sluipwijk – ‘s-Gravenbroekseweg 85, 2821 GC Reeuwijk

Gezamenlijke Harmonie
Een harmonieorkest, samengesteld uit leden van de verenigingen uit Stolwijk en Haastrecht:
Muziekvereniging ‘De Harmonie’ uit Stolwijk bestaat uit een harmonieorkest en drumband en telt circa veertig actieve leden die ieder jaar meerdere keren te zien en te horen zijn. Haar activiteiten zijn o.a. een jaarlijkse muziekuitvoering, muziekbegeleiding bij Koningsdag, Sint Nicolaasintocht en serenades bij 50 jaar huwelijk of langer, concerten en vele andere evenementen. Muzikale opleiding van de jeugd wordt door de vereniging zelf georganiseerd.
Muziekvereniging ‘Concordia’ uit Haastrecht is een kleine maar zeer gezellige vereniging. Naast een harmonieorkest bestaat de vereniging ook nog uit een leerlingenorkest, een slagwerkgroep en een blokfluitgroep.
De gezamenlijke harmonieën zullen tijdens Rondo Pedale bekende melodieën ten gehore brengen.
Lokatie
Basisschool ’t Carillon – Ouverturelaan 10, 2807 JT – Gouda (Goverwelle)

Vocaal Ensemble
Otto Voci
Ze zijn met zijn achten en zingen zonder instrumentele begeleiding meerstemmige muziek.Het repertoire loopt van renaissance tot moderne muziek. Om u een idee te geven, zij zingen net zo vrolijk Die Forelle van Franz Schubert als Lullabye van Billy Joël. Een lied wat speciaal voor deze gelegenheid gezongen wordt, is Fiets, oorspronkelijk gecomponeerd door Ralph McTell en bekend door de uitvoering van Herman van Veen.
De zangers van Otto Voci zingen ook in andere koren en/of groepen of spelen in een orkest.
Lokatie
Gezondheidscentrum Korte Akkeren – Jacob van Lennepkade – Gouda

Pure & Simple
Pianist Eric van den Hoogenband en zangeres/saxofoniste Else Wagemakers brengen een gevarieerd repertoire dat zich niet onder een noemer laat vangen. Of toch: het zijn allemaal mooie liedjes.
Fijn om naar te luisteren, lekker om te herkennen, heerlijk om bij weg te dromen.
Muziek zoals muziek bedoeld is: Puur moet het zijn, Simpel mag het lijken
Lokatie
Kinderboerderij Gouda – Bloemendaalseweg 34A, – Gouda