Za. 06-09: Doe je Ding! Keuze uit 30 kennismaking workshops

Op zaterdag 6 september wordt voor het eerst het evenement Doe je Ding! gehouden in Cultuurhuis Garenspinnerij. Tijdens Doe je Ding! kun je van 10:00 tot 16:30 voor maar 2 euro alle gewenste workshops doen op gebied van zang, dans, muziek, toneel, film, beeldende kunst en literatuur. Je kunt kiezen uit meer dan dertig workshops, die ook nog eens meerdere keren worden gegeven.

Zoek actief naar je nieuwe hobby. Ontdek de mogelijkheden op creatief en cultureel gebied in Gouda. Doe mee met één of meer workshops. Kortom, jong en oud: DOE JE DING !
In Cultuurhuis Garenspinnerij, aan de Turfsingel kun je zaterdag 6 september voluit gaan bij het ontdekken van de lol van toneelspelen, knutselen, zingen, clownen, dansen, muziek maken, video bewerken, verhalen vertellen en fotograferen.

Het volledige programma staat op: Doe je ding!

Stedelijke Harmonie Caecilia
Ook Stedelijke Harmonie Caecilia verleent haar medewerking aan deze workshopdag. Wij geven om 12:30 en 13:30 in de theaterzaal de workshop \’Join the Music\’.

Voor een orkest gelden twee gouden regels: gelijk starten en gelijk eindigen. Wat daar tussen in gebeurt, kun je ervaren tijdens de workshop van Gouda\’s oudste harmonieorkest.

De gebaren van een dirigent zijn voor veel mensen geheimtaal. Neem plaats tussen de muzikanten van Stedelijke Harmonie Caecilia en leer de betekenis van deze gebarentaal. Dirigent Patrick de Heus laat je horen, zien en ervaren wat een dirigent doet en hoe hij communiceert met het orkest.

Tijdens het tweede deel van de workshop mag je het allemaal zelf uitproberen: Voor het orkest met een dirigeerstok op de bok als een echte maestro of helemaal achterin tussen de percussionisten op de grote pauken. Speel je een blaasinstrument? Neem dit dan mee om te ontdekken dat samen muziek maken leuker is dan alleen. Als je je van te voren aanmeldt via caecilia@caeciliagouda.nl zorgen we dat er bladmuziek klaar ligt en houden we een plekje voor je vrij.