Za.06-09: Concert "Psalmen voor Nu"

Psalmen voor Nu geeft zaterdagavond 6 september een gratis concert in Gouda. Tal van Nederlandse artiesten en tekstschrijvers hebben de afgelopen jaren de 150 psalmen uit de Bijbel opnieuw berijmd en van hedendaagse muziek voorzien. Het concert in Gouda dient als kennismaking en blikt tevens vooruit naar de nieuwe cd die dit najaar verschijnt.

Het project Psalmen voor Nu kreeg de voorbije jaren volop aandacht in de media, van het NOS-journaal tot de nieuwtjesrubriek van popzender MTV. Bovendien kopte de Telegraaf: ‘Popmuziek moet psalmen redden’. Met de nieuwe cd dit najaar wordt het project afgerond en zijn alle 150 psalmen van nieuwe berijming en muziek voorzien; klaar voor gebruik in kerkelijke gemeenten.

Het gratis concert wordt gegeven in De Gouden Aar, het gebouw van pinkstergemeente Morgenstond, aan de Lage Gouwe 204. Wel vindt er een collecte plaats voor de onkosten. Reserveren is niet nodig. De zaal opent om 19.30 uur, het concert begint een half uur later. Meer informatie: www.psalmenvoornu.nl