Za.05-12: Dubbele Expositie in bibliotheek Reeuwijk

In de maand december 2015 kunt u tijdens openingsuren in de Bibliotheek De Groene Venen, vestiging Reeuwijk het werk bezichtigen van Gonnie Rond en Marriā€™s Angels.
Gonnie Rond exposeert met haar schilderijen. De techniek die zij toepast heet “encaustic art” oftewel “schilderen met bijenwas”.
Eerder heeft zij gebruik gemaakt van acryl-of aquarel verf. Begin dit jaar kwam zij in aanraking met bijenwas en hiermee is zij gaan werken. Deze techniek past het beste bij haar. De bijenwasblokjes zijn er in verschillende kleuren. De blokjes worden gesmolten op de onderkant van een verwarmd klein strijkijzer waardoor de kleuren zich verspreiden over de onderkant van het ijzer.
Daarna strijkt zij hiermee over het speciaal voor deze techniek bestemde papier.
Doordat de was vloeibaar wordt en dus onvoorspelbaar, is het iedere keer weer een verrassing wat de uitwerking zal zijn op het papier. Op zaterdag 5 en 12 december 2015 is Gonnie Rond van 10.00 uur tot 12.00 uur aanwezig in de bibliotheek. U kunt dan met haar kennismaken en vragen stellen.

Daarnaast zijn in de maand december ‘Marri’s angels’ te zien. Haar fascinatie voor engelen haalt ze gewoon uit het dagelijks leven, waar je zonder dat je het merkt zo af en toe een engeltje op je schouder hebt zitten. Het is keramisch werk dat samen met andere materialen de engelen uiteindelijk vorm geeft. Elke engel is uniek en heeft een eigen karakter gekregen. De kleine schilderijtjes met engeltjes zijn gemaakt met verschillende materialen die ook op de beelden zijn verwerkt. Zo vormen zij samen een geheel ‘Marri’s angels’. Daarnaast maakt zij kunstwerken met verschillende thema’s en materialen zoals bijvoorbeeld Land@scape een mini-expositie over vluchtelingen.