Za.05-09: Wandelen op de grens van de Krimpener- en Lopikerwaard

De vereniging TeVoet organiseert in de maand september verschillende wandelingen over onverharde wegen waardoor men niet of nauwelijks wordt gehinderd door andere verkeersdeelnemers.

Zaterdag 5 september: Haastrecht: wandelen op de grens van de Krimpener- en Lopikerwaard

Het veenriviertje de Vlist is de natuurlijke scheiding tussen twee fraaie oude polders midden in het Groene Hart van Nederland.
Polders met houtkades, tiendwegen , gerief- pestbosjes, molens, boezems etc. Een landschap dat ondanks grote stukken weiland toch heel gevarieerd overkomt. Vanuit Haastrecht , een oud stadje aan de Vlist en de Hollandse IJssel gaat men langs natuurgebieden, oude kades, een “Kraamvrouwenpad” door weilanden waar zwarte sternen broeden. En komt men bij Haastrecht in een prachtig natuurgebied met een hele grote verscheidenheid aan water- en weidevogels.

De wandeling is circa 15 km en kan tussentijds ingekort worden. Het traject is grotendeels onverhard en kan als het geregend heeft, modderig en drassig zijn. Laarzen of hoge wandelschoenen zijn dan zeer aan te bevelen.

Het startpunt is het Concordiaplein in Haastrecht waar men gratis kan parkeren. En ook de bus van Utrecht naar Gouda ( lijn 107) stopt er vlakbij met halte Haastrecht Centrum.

De wandeling kan starten van 10.30 tot 12.00 uur en u ontvangt een folder met de verschillende wandelmogelijkheden.

Wil je svp opgeven of je van plan bent te komen bij Peter Both, ptboth@hotmail.com