Za.05-03: Goudse koren treden op: De Lofzang

Tijdens het Erasmusjaar zingen vier Goudse koren in de Gasthuiskapel van Museum Gouda, rondom het glasatelier van Marc Mulders. De concerten beginnen om 15.30 uur in de Gasthuiskapel (ingang Oosthaven 9). Op 5 maart zingt als eerste in de reeks het koor De Lofzang, bestaande uit zo’n 40 mannen en vrouwen.

Dit koor is ruim 40 jaar geleden opgericht vanuit de Sint- Jansgemeente. Sinds september 2010 is Henk Schelling de vaste dirigent. Elk jaar worden er concerten gegeven, in kerken (o.a. de Sint-Janskerk), verzorgingshuizen en jaarlijks een kerstavond in het Groene Hart Ziekenhuis te Gouda. De Lofzang zingt Nederlandstalige christelijke liederen, maar ook Engelse, Duitse, Franse en Latijnse liederen.

Het concert is gratis bezoeken, bezoekers betalen alleen de entreekosten voor Museum Gouda (inclusief de toeslag voor de tentoonstelling Erasmus: ‘Ik wijk voor niemand’).

In de reeks ‘Goudse koren treden op’ ook te horen: op 19 maart De gebekte wijffies, op 2 april Gouda’s Liedertafel en op 25 juni DeeLite.