Za.04-10: Optreden van 3 koren in het Dorpshuis in Gouderak

Zingen met elkaar is gezellig, gezond en maakt zangers, zangeressen en publiek blij. Om die reden komen een Gouderaks en twee Moordrechtse koren bij elkaar in het Dorpshuis in Gouderak voor een gezamenlijk optreden op zaterdagavond 4 oktober.

Het Gouderaks koor De Boezemvrouwtjes bestaat inmiddels al weer bijna 10 jaar en brengt een breed repertoire variërend van zeemans liederen en smartlappen.
Shantykoor De Moordzangers viert binnenkort zijn vierde verjaardag en legt zich toe op shanties en liederen over het leven op zee en (de kroegen aan) de wal.
Dameskoor Eigen Wijs is het jongste koor in dit gezelschap en heeft vooral populaire liedjes en meezingers in het repertoire.
Dat IJsseldorpbewoners graag zingen blijkt wel uit het feit dat het ledenaantal van de drie koren samen inmiddels groter is dan 130 personen. De zangers, zangeressen en begeleidende muzikanten komen uit de dorpen aan beide oevers van de IJssel en ook “stadse” zangeressen uit Gouda zijn vertegenwoordigd. Ieder koor zal tijdens de avond zijn eigen visitekaartje afgeven en de avond zal worden besloten met een gezamenlijk optreden!

De avond zal beginnen om 19.30 uur; de zaal is open vanaf 19.00 uur. Toegangskaarten kosten €5,00 inclusief een kopje koffie / thee. De kaarten zijn te verkrijgen bij de leden van de koren en Boekhandel Kamerbeek in Gouderak.
Voor Moordrechtenaren zal de pont om half 12 en 12 uur een extra afvaart verzorgen. Veerbonnen (€ 1,50 retour) kunnen gelijk met de toegangskaarten worden gekocht.