Za.04-06: Genealogisch café in Chocoladefabriek Gouda

Op zaterdagmiddag 4 juni a.s. organiseren Historische Vereniging Die Goude en Streekarchief Midden-Holland in samenwerking met de afdeling Rotterdam e.o. van de Nederlandse Genealogie Vereniging (NGV) een ‘Genealogisch café’. Het is voor het eerst in Gouda en omgeving dat een dergelijke bijeenkomst wordt georganiseerd.
Naar aanleiding van het succes van de cursussen Stamboomonderzoek voor beginners dit voorjaar aangeboden door het streekarchief, en de daaraan gekoppelde verhalenwedstrijd van de Historische Vereniging die Goude, hebben de betrokken partijen de handen ineen geslagen om nog meer genealogische activiteiten aan te bieden aan de inwoners van Gouda en de regio.
Na het welkomstwoord om 14.00 uur kunnen de bezoekers kiezen uit vier korte lezingen over stamboomsoftware, familiewapens, emigranten en oral history en in gesprek gaan met de deskundigen. Als u vastgelopen bent in uw onderzoek, kunt u uw vragen stellen. Daarnaast is er gelegenheid ervaringen uit te wisselen over het eigen onderzoek, inclusief bijzondere vondsten en genealogische problemen.
U bent van 14:00 – 16:00 uur van harte welkom in de Chocoladefabriek Gouda, Klein Amerika 20 in Gouda. De toegang is gratis. Meer informatie op www.samh.nl of www.diegoude.nl of http://www.ngv.nl/wwwRTM/