Za.04-04: Passie- en Paasconcert "Vox Jubilans"

‘Met doornen gekroond’ zo luidt het thema van het Passie- en Paasconcert van het 120 leden tellende gemengde koor “Vox Jubilans” uit Waddinxveen op de avond van de stille zaterdag, 4 april a.s., in de Goudse St.Janskerk.

De Roos met doornen gekroond, is nu gekroond met eer!

Met kerst zong “Vox Jubilans” in De Doelen te Rotterdam de cantate ‘The Winter Rose’ van J. Martin. Nu, op deze avond tussen de Goede vrijdag en pasen, wordt de aardse weg van The Winter Rose in gezongen en gesproken woord vervolgd.

Advertisements

Tijdens dit concert klinken o.a. de volgende werken:

  • Look to the Rose, Martin
  • Ga naar de hof van Gethsemane, Martin
  • O Haupt voll Blut und Wunden, S. Bach
  • Doodsangst (The Cruxifiction), Stainer
  • De kroon die Hij dragen zal, Patterson
  • ‘k Heb geloofd en daarom zing ik, A. de Jong

Medewerkenden:

Aan dit concert werken mee: Judith Sportel – sopraan;  Anja v/d Maten – hobo;  Kees Alers – dwarsfluit; Maurice van Dijk – trompet en Marco den Toom  die het grote Moreau-orgel bespeeld.

De liederen zullen aan elkaar verbonden worden door gesproken woord van ds. M. Messemaker, predikant in Woudenberg. In het programma is ook samenzang en een orgelsolo opgenomen.

De algehele leiding is in handen van dirigent Andre van Vliet.

 

Aanvangstijd en toegang:

De avond begint al vroeg, om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 20.45 uur.

Kaarten zijn in voorverkoop voor € 12,50 te verkrijgen bij: Boekhandel Smit op de Korte Tiendeweg of via www.voxjubilans.nl. Op de avond zelf zijn de kaarten aan de kerk verkrijgbaar voor € 15,–. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.