Za. 02-02: Leoni Jansen en Govert Schilling

Nederland, Brtoek in Waterland, februari 2018 Leoni Jansen, Govert Schilling, Phaedra Kwant Foto: Merlijn Doomernik Alle rechten voorbehouden / All rights reserved

Zaterdag 2 februari speelt het bijzondere duo, Leoni Jansen en Govert Schilling, de prachtige voorstelling ‘Starry, starry night’ in het Evertshuis. Een muzikaal programma over sterren en planeten, over ruimte en tijd, over oneindig ver weg en heel dichtbij, over geboorte, liefde en dood, over de knal in het heelal en de muziek van onze aarde.

Govert Schilling (wetenschapsjournalist) en Leoni Jansen (zangeres) ontmoetten elkaar via Twitter. Al gauw bleek dat ze de liefde voor sterren en muziek delen. Wat nou als ze daar samen eens een voorstelling over zouden maken? De kennis en vertelkunst van Govert, gecombineerd met de muziek van Leoni. Een muzikaal theatercollege waarin fascinerende verhalen over het heelal worden afgewisseld met sfeervolle liedjes over de nachtelijke sterrenhemel.

In de zomer van 2017 traden ze al samen op in Middelburg, de stad waar ruim 400 jaar geleden de telescoop is uitgevonden en waar voor het eerst werd ontdekt hoe je die verre, mysterieuze kosmos dichterbij kunt halen. Nu zijn ze klaar om de rest van Nederland te laten delen in hun fascinatie voor het oneindige universum. En om te laten horen hoe muzikanten van over de hele wereld keer op keer geïnspireerd zijn geraakt door de kosmos. Eén ding is zeker: de kosmos regeert! Altijd!

Leoni Jansen (1955) is presentatrice, zangeres en theatervrouw. Ze begon samen met Simone Kleinsma en Gerard Cox begin jaren zeventig een theatershow en deed daarna veel presentatiewerk op de tv. Ze presenteerde het Jeugdjournaal en deed ook programma’s samen met Paul Witteman en Philip Freriks. Ze heeft zich toegelegd op muziek en zingen. Leoni regisseerde veel voorstellingen en (theater)concerten. Waaronder The African Mamas, Daughters of Africa en MasterPeace in Concert.

Govert Schilling (1956) is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland, onder meer voor de Volkskrant, Science, New Scientist en BBC Sky at Night. Hij publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen. Schilling verzorgt publiekslezingen, cursussen en geeft regelmatig op radio en tv toelichting op ontwikkelingen in de astronomie. Hij is vaak te gast bij ‘De Wereld draait door’.

Tickets voor deze voorstelling à € 20,00 inclusief consumptie, zijn te bestellen via www.evertshuis.nl of aan de theaterkassa, Julianastraat 4, Bodegraven. Aanvang van de voorstelling is om 20.30 uur.

02-02-2019 09:00

Advertisements