Za. 01-10: Instore optreden van Sleeping Romance bij Free Music

De populaire Italiaanse gothic-metal band Sleeping Romance geeft zaterdagmiddag 1 oktober een gratis instore optreden bij Free Music in Gouda. De band was afgelopen weekeinde nog te bewonderen op FemME, het grootste ‘female metal festival’ van Nederland dat jaarlijks wordt gehouden in de Effenaar in Eindhoven.

Ook in Gouda is Sleeping Romance geen onbekende meer. De band stond de voorbije periode twee keer met succes in StudioGonz. Dat gebeurde tijdens uitgebreide tours door Nederland, waar de band een steeds groter wordende fanschare heeft.

Sleeping Romance speelt zogeheten gothic-metal en is beïnvloed door het vroegere werk van Within Temptation. Toch is het tekort door de bocht om de Italianen een kopie te noemen, aangezien de band onder aanvoering van zangeres Federica Lanna steeds meer een eigen gezicht heeft gekregen.

Advertisements

Het succes van Sleeping Romance is niet onopgemerkt gebleven. De band heeft onlangs een platencontract ondertekend bij het grote Napalm Records, waar de opvolger voor het succesvolle debuut ‘Enlighten’ in 2017 zal verschijnen.

Nooit eerder deed Sleeping Romance een instore optreden en Free Music heeft zodoende de primeur. Het concert begint zaterdag om 14.00 uur. De entree is gratis. Na afloop zijn de bandleden beschikbaar voor een meet&greet.