Za. 01-10: GouweHart Orkest meets GouweHart Koor

Op zaterdag 1 oktober speelt het GouweHart Orkest voor het eerst samen met een koor. In de Oud-Katholieke kerk aan de Hoge Gouwe 107 in Gouda worden twee cantates uitgevoerd: ‘Nimm was dein ist und gehe hin’, BWV 144 van J.S. Bach en ‘Alles was ihr tut mit Worten oder mit Werken’ van D. Buxtehude. Het concert is gratis toegankelijk, een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.
De zomertijd is weer voorbij, een nieuw cultureel jaar is begonnen. Ook in Gouda zal dat niet onopgemerkt blijven als het aan de dirigent en musici van het GouweHart Orkest ligt! Het orkest speelt al jaren klassieke muziek op een hoog niveau in Gouda en omgeving. Desgevraagd legt dirigent Jacques van der Meer de keuze voor samenwerking met een koor uit: “Na jaren van mooie optredens met orkest en solisten was het tijd voor een nieuwe stap. Het doel van de Stichting GouweHart Orkest is het toegankelijk maken van klassieke muziek voor een breed publiek, en nu kunnen we daar dus ook koormuziek aan toevoegen. Samen-werking met een koor opent de deur naar nieuwe muzikale mogelijkheden. Voor het publiek een interessante toevoeging en voor het orkest en ook voor mij als dirigent een nieuwe uitdaging.”
Het koor bestaat uit ervaren zangers die voor het eerst bij elkaar komen voor dit project. Koor en orkest zijn verder trots dat de volgende jonge, veelbelovende solisten hun medewerking verlenen: de uit Australië afkomstige sopraan Bethany Shepherd, de Bulgaarse countertenor Aleksan Chobanov die de altpartij voor zijn rekening neemt, Jasper Dijkstra (tenor) en Jan de Geus (bas).
Het GouweHart Orkest is een semiprofessioneel projectorkest dat bestaat uit gevorderde amateurmusici en professionele aanvoerders.

De dirigent besteedt veel aandacht aan de stijluitvoering, in dit geval barok.
Aanvang van het concert: 16.00u. Entree: gratis, vrijwillige bijdrage.