Deze tentoonstelling wordt op zaterdag 1 september om 10.30 uur geopend door Dhr. Gijs Piet van Os, kaas- en wijnboer uit onze gemeente. Hierna is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee de tentoonstelling te bekijken.
Het adres is: Streekmuseum Reeuwijk, Oudeweg 3, in Reeuwijk-Brug.
Een leven zonder koelkast is amper voor te stellen. En toch maakt dit apparaat ons leven pas gemakkelijker sinds de jaren 50 van de vorige eeuw. Hoe ons leven er voor die tijd uitzag, hoe we ons voedsel bewaarden toont de tentoonstelling “WECKEN, ZOUTEN EN DROGEN”.
De expositie geeft een beeld van een aantal methoden voor het conserveren van groenten, fruit, zuivel en vlees, zoals die tot ca. 1960 in deze regio in de huishoudelijke sfeer werden toegepast.
Bovendien is er een klein boekje te koop met beschrijvingen van de toegepaste methoden hoe men werkte en welk voedsel er mee werd geconserveerd. Dit boekje is samengesteld door de heer Piet Soons.
Tijdens de tentoonstelling zullen er o.l.v. vrijwilligers van het Streekmuseum diverse workshops zijn zoals appeltjes drogen, zuurkool- en boerenjongens maken.
In november zal de heer Peter Sluisman een interessante lezing houden “Slagers, Vlees en Kunst”
Voor meer informatie: www.streekmuseumreeuwijk.nl
Openingstijden:
zaterdag 10.00 – 17.00 uur
zondag 13.00 – 17.00 uur
Toegangsprijzen:
volwassenen: € 4,00, kinderen tot 12 jaar: € 2,50, kinderen tot 4 jaar en donateurs: gratis
01-09-2018 00:00