Yes! 10e Open Gouds Kampioenschap Petanque / Jeu de Boules

Op zaterdag 3 augustus organiseert Petanque Vereniging Gouda alweer voor de 10e maal het Open Gouds Kampioenschap. Dit kampioenschap is bedoeld om de petanquesport in Gouda en omgeving te promoten en staat open voor iedereen: wedstrijdspelers én recreanten, jong én oud, man én vrouw Nederlander én buitenlander. Lidmaatschap van een Petanque/Jeu de Boules vereniging is niet vereist.

Petanque is een uitdagende wedstrijdsport waar technische vaardigheid, tactiek, teamspirit en concentratie een belangrijke rol spelen. De recreantenversie is meer bekend onder de naam “Jeu de Boules”. Het Open Gouds Kampioenschap is dé gelegenheid om kennis met de sport te maken en om gerenommeerde spelers aan het werk te zien. Kansloos ben je niet, want tijdens het toernooi scheiden de sterkste teams zich af in het hoofdtoernooi voor het Open Gouds Kampioenschap Petanque 2019 terwijl de resterende teams doorgaan in het troosttoernooi voor het Open Gouds Kampioenschap Jeu de Boules 2019. Voor beide toernooien vindt aan het eind van de middag gelijktijdig de finalewedstrijd plaats.
Voorafgaand aan het toernooi kun je om 9.30 uur een korte clinic volgen om de basisvaardigheden en de belangrijkste spelregels onder de knie te krijgen.

In het ‘Open Gouds’ speel je als team van twee personen (doublet). Inschrijven doe je dan ook als team via email WZcie@goudapetanque.nl. Individueel inschrijven is ook mogelijk. Inschrijven kan tot 3 augustus 2019. De deelnamekosten voor het toernooi bedragen € 5,- per persoon. De totale inleg wordt uitgekeerd in de vorm van prijzen. Op de wedstrijddag dien je je vóór 10.15 uur te melden bij de wedstrijdtafel. Het toernooi begint om 10:30 uur.

Het kampioenschap wordt gehouden bij Petanque Vereniging Gouda op het Sportcomplex de Uiterwaard, Uiterwaardseweg 4 te Gouda (Goverwelle). Parkeren bij Sporthal De Zebra, Goverwellesingel 10. Vlak achter de Goejanverwelledijk vind je de jeu de boules / petanque banen. Voor nadere informatie: zie www.GoudaPetanque.nl.

26-07-2019 16:30