WVS Consulting organiseert mini-conferentie in Goudse binnenstad ter ere van 20jarig bestaan

Gouda – WVS Consulting, gevestigd aan de Meridiaan in Gouda, is een organisatie in ontwikkeling en bestaat uit meerdere bedrijven. Op donderdag 16 mei 2019 hebben drie van haar bedrijven een gezamenlijke mini-conferentie in de Goudse binnenstad georganiseerd.

Deze drie bedrijven hebben als gemeenschappelijke noemer om hoogwaardige dienstverlening aan maatschappelijke en commerciële organisaties te leveren. Kennis en expertise zijn de core business. Daarom is er gekozen om ter ere van het jubileum een mini-conferentie te organiseren, waarbij relaties op de hoogte werden gebracht van ‘state of the art’ inzichten in hun branche.

De 150 relaties uit heel Nederland werden ontvangen in de Sint-Janskerk en welkom geheten door loco-burgemeester wethouder Rogier Tetteroo. Vervolgens gingen de drie bedrijven uiteen voor diverse workshops verspreid over drie markante gebouwen in de Goudse binnenstad.

HabiTask, een organisatie die opleidingen en trainingen voor woningcorporaties en hun medewerkers verzorgt, gingen voor de eerste workshop naar de Van den Vormkapel in de Sint-Jankerk. De workshop werd verzorgd door Monica Bakker, Socratisch Gespreksleider bij Comenius Leergangen, en zij werken aan het thema ‘tussen regie en co-creatie’.

WVS Onderwijs is een interim- en adviesbureau dat actief is binnen het Primair Onderwijs. Zij vertrokken voor hun eerste workshop naar Museum Gouda en ontvingen daar Joseph Oubelkas. Joseph werd bekend door zijn boek ‘400 brieven van mijn moeder’, dat gebaseerd is op zijn waargebeurde verhaal. In 2004 wordt Joseph op een van zijn zakenreizen in Marokko aangehouden voor vermeende smokkel van bijna 8.000 kg hasj. Ondanks gebrek aan bewijs wordt hij veroordeeld tot tien jaar cel. Na vierenhalf jaar komt hij vrij en besluit de verhalen van zijn tijd in de Marokkaanse gevangenissen en de vele brieven van zijn moeder te verwoorden in dit boek.

Helix is een technisch advies- en trainingsbureau, gespecialiseerd in onderhoud aan vastgoed, installaties en infra. De relaties van Helix werkten in hun workshops aan de toepassingen van de norm ‘NEN 2767 Conditiemeting’, een instrument voor het objectief en uniform meten van de fysieke kwaliteit van bouw-, installatie- of infra objecten. De workshops van Helix werden verzorgd door Ad Straub, Associate Professor aan de TU Delft en Vincent Faesen, Senior adviseur bij het Rijksvastgoedbedrijf.

Na de eerste ronde workshops werd er van locatie gewisseld voor een tweede ronde workshop, zodat de relaties gedurende de dag alle drie de gebouwen konden aanschouwen en zodoende kennis konden maken met de historie van Gouda.

Afsluitend werd de dag afgesloten met een hapje en drankje in de Burgerhal van het Oude Stadhuys.

Daar zong Hanneke Drenth, bekend van NPO radio 2 programma ‘Spijkers met Koppen’, het speciaal voor die dag gemaakte WVS Spijkerlied.

WVS Consulting is er trots op dat zij met de organisatie van deze zakelijke bijeenkomst heeft kunnen bijdragen aan het speerpunt van gemeente Gouda: het stimuleren van de samenwerking tussen culturele instellingen, het bevorderen van het cultureel ondernemerschap en het inzetten van eeuwenoude Goudse erfgoed.

Website: www.helix.nl, www.habitask.nl, www.wvsonderwijs.nl

Heeft u lokaal nieuws uit Gouda of omgeving?
Mail het ons via redactie@degouda.nl


Download nu deGouda App voor iOS en Android

17-05-2019 09:10