Woe. 8-11: Tentoonstelling ‘Overzicht’ bij Firma van Drie

Gouda – Bij kunsstichting Firma Van Drie is vanaf 8 november de tentoonstelling ‘Overzicht’ te zien, een keuze uit de landschappen van Kees Vossestein.

De schilderijen laten het land meestal van bovenaf zien, in vogelvluchtperspectief, vandaar de titel. Veel ervan zijn bijna zo abstract als een luchtfoto. Tegelijk is de tentoonstelling een overzicht van vijftig jaar werk, een jubileum dus.De landschappen van Vossestein bevatten altijd veel geschiedenis. Dunne overschilderingen, waar doorheen iets van vorige lagen zichtbaar blijft, suggereren een verleden dat zich niet meer goed laat reconstrueren. Als in oud cultuurland waar beschavingen, bebouwing en verkavelingen elkaar opvolgen.

Uit de tentoonstelling blijkt hoe dicht de Goudse kunstenaar gedurende vijftig jaar, waarin hij verschillende technieken probeerde en stijlexperimenten deed, trouw bleef aan het weidse landschap met de hoge horizon. Dat, en Vossesteins bescheiden kleurgebruik, maakt de tentoonstelling behalve boeiend in zijn onderdelen tot een sterk samenhangend en overzichtelijk geheel.

Advertisements

‘Overzicht, landschappen van Kees Vossestein’ is te zien van 8 november tot 3 december bij de Firma Van Drie, Achter de Kerk 13 in Gouda, woensdag tot zondag van 12.00 tot 17.00 uur.
www.keesvossestein.nl.