Woe. 7-3: Moestuincursus voor beginners

Gouda – Denk je midden in de zomer ook vaak ‘wat zou het toch leuk zijn om mijn eigen groenten en kruiden in de tuin te kunnen oogsten’, en begin je er steevast te laat of niet aan, omdat je niet weet waar je moet beginnen? Start dan dit jaar samen met IVN IJssel en Gouwe en de Warmoezerij op GOUDasfalt.

Onder leiding van IVN Natuurgids en de warmoezier Marjan van Alphen gaan we in een serie van zes avonden samen een deel van de moestuin op GOUDasfalt inrichten en onderhouden. Zij zal jullie gedurende het seizoen steeds begeleiden bij de actuele uitdagingen van dat moment. De vaardigheden en kennis die je op doet in de cursus kun je direct in je eigen tuin en/of potten toepassen.

Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: opstellen tuinplan (met zaai- en pootkalender), bodem- en tuinanalyse, smaakontdekking, plaagdieren, onkruiden, bemesting, oogsten en verwerken, winterklaar maken.

Advertisements

De zes cursusavonden vinden plaats op 7 en 21 maart, 4 en 18 april, 16 en 30 mei, van 19.30 tot 21.00/21.30 uur. Kosten 120 euro inclusief cursusboek en materiaal. Cursusleider is Marjan van Alphen, IVN natuurgids en warmoezier. De cursus gaat door bij minimaal tien deelnemers. Opgeven via de website: http://ivn.nl/afdeling/ijssel-en-gouwe.

Uw evenement ook op de lokale nieuwssite GoudaFM?
Mail uw evenement naar persbericht@goudafm.nl