Woe. 4-10: Griezelen bij Gouds Kinderboekenfeest in de schouwburg

Gouda – Enge monsters, heksen, spoken en zombies; de Kinderboekenweek wordt heel spannend dit jaar met het thema Griezelen. En daarom organiseren de culturele instellingen van Gouda op woensdag 4 oktober een gruwelijk leuk Kinderboekenfeest in De Goudse Schouwburg. Met workshops, activiteiten en kindervoorstelling ‘De Kindertemmer’. Voor alle kinderen vanaf 6 jaar.

Het Gouds Kinderboekenfeest wordt voor de vijfde keer georganiseerd; 2 oktober 2013 was de allereerste keer en toen trad kinderboekenschrijver Jacques Vriens op. Nu, tijdens dit lustrum, is Vriens terug met weer een van zijn eigen boeken op het toneel! ‘De Kindertemmer’ is een nieuwe muzikale theatervoorstelling. Samen met Fredrike de Winter vertelt én speelt Vriens het verhaal over Quinten en Annabel, twee héél vervelende kinderen die altijd hun zin willen krijgen. Na afloop van de voorstelling signeert hij zijn boeken bij de boekenstal van Boekhandel Verkaaik.

Maar buiten het bezoeken van deze voorstelling, worden alle kinderen ook ingedeeld om mee te doen aan 3 super leuke activiteiten. Zo is er een griezelspeurtocht, een theaterworkshop, maskers maken, een bezoek aan de reptielenwereld, een misdaadkwartet en nog veel meer.

Advertisements

Het Gouds Kinderboekenfeest is een initiatief van Brede School Gouda, de Bibliotheek Gouda, Filmhuis Gouda, De Goudse Schouwburg, Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland, Cultuurhuis Garenspinnerij, Kunstuitleen Gouda Regio, Museum Gouda, Streekarchief Midden-Holland, Verzetsmuseum Zuid-Holland en wordt mede mogelijk gemaakt door de Werkgroep Kunsteducatie Gouda.

Kaarten reserveren
Kaarten zijn online verkrijgbaar via www.goudseschouwburg.nl, telefonisch via 0182-513 750 of aan de kassa op de Boelekade.