Woe. 21-11: Najaarslezing van het Erasmus Genootschap

Dr. Harm-Jan van Dam houdt namens het Erasmus Genootschap een lezing over ‘Een brief biedt plaats aan nagenoeg elk onderwerp’. Erasmus en zijn brieven. De lezing vindt woensdag 21 november plaats vanaf 20.00 uur (zaal open om 19.30 uur) in Arti Legi, Markt 27. Gratis entree.

De correspondentie van Erasmus is een van de boeiendste briefwisselingen uit de wereldliteratuur. Het lezen ervan biedt een schitterend inzicht in de man en zijn tijd. Soms zijn diens brieven venijnig en sarcastisch, dan weer vrolijk en uitgelaten, droevig of sentimenteel, somber of zeurderig, ironisch of irenisch. Maar altijd zijn ze puntig en spits, een genot om te lezen.

Over deze brieven gaat de najaarslezing van het Erasmus Genootschap Gouda verzorgd door Dr. Harm-Jan van Dam, jarenlang hoofddocent Latijn aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij koos, vertaalde en lichtte recentelijk (2017) een ruime keuze uit Erasmus’ brieven toe. Deze sprankelende bloemlezing verscheen als deel zeven van Erasmus’ Verzameld Werk en werd uitgegeven door Atheneum – Polak & Van Gennep. Eerder deed Van Dam hetzelfde voor deel twee ervan, dat de titel droeg Lof en Blaam. Zijn vertaling van de Lof der Zotheid (2001) oogstte terecht veel lof.

Uw evenement ook op de nieuwssite GoudaFM en deGouda App?
Mail uw evenement naar redactie@degouda.nl

21-11-2018 09:00