Woe. 20-11: dubbel feest op Boomplantdag Gouda

Op 20 november 2019 houden gemeente Gouda en de Omgevingsdienst Midden-Holland de jaarlijkse Boomplantdag. Dit jaar is het dubbel feest met het vergroenen van het Plazuidplein en de Raam. Wethouder Hilde Niezen en kinderburgemeester Talitha Schaddelee geven om 09.00 uur samen het startsein aan het Plazuidplein. Daar worden zeven grote bomen geplant door leerlingen uit groep 7 van de Calvijnschool.

Daarna is de Raam aan de beurt waar de leerlingen samen met Operatie Steenbreek en De Speelwinkel mooie planten gaan poten. Gezamenlijk sluiten bewoners van Plazuidplein, Raam, de leerlingen en begeleiders tussen 10:30 en 11:00 uur de ochtend gezellig af in De Speelwinkel.

Het Plazuidplein krijgt behalve de zeven bomen ook geveltuinen en groenvakken met bomen. Het plein is erg versteend en geluid draagt er ver. Een bewoner nam daarom het initiatief te vergroenen en klopte aan bij de gemeente Gouda. De gemeente en bewoners gingen daarna samen aan de slag en maakten een plan dat wordt betaald vanuit het Groenfonds.

Ook de Raam kan wel wat meer groen gebruiken volgens bewoners en omwonenden. Omdat de locaties dicht bij elkaar liggen is er voor gekozen om het dubbel feest te laten zijn. De scholieren van de Calvijnschool kunnen aan het werk op 20 november!

20-11-2019 09:00